Mama ei de politica

decembrie 2, 2009

M-am gandit ce sa scriu drept post oarecum in tema. Singurul lucru relevant la care ma pot gandi acum este politica. Singura problema, este ca detest politica. Dar, no, daca trebe’..

Nu o sa dezbat problema primului tur, dat fiind ca acest urmator tur de scrutin este cel cu adevarat important. Dar da, am fost la vot si la primul, unde am votat cu un anonim, din motive usor irelevante.

Optiunea mea? Nu vreau sa fiu nevoit sa aleg raul cel mai mic. Dar cum aparent, asta se intampla acum, voi incerca sa explic de ce o sa merg si o sa pun stampila si pe marinar, si pe prostanac. Banuiesc ca totul se rezuma la PSD vs PD. In mod normal, ca doctrina politica, prefer partea de dreapta. Dar cum Romania este tara tuturor posibilitatilor, partidele la noi oricum nu au relevanta. Pentru ca oamenii nu adera la ele din cauza unui crez in vreo doctrina anume, ci doar pentru putere. Nu au absolut nici o diferenta in gandire oamenii din ambele partide, nici o diferenta in idei, practici si mentalitati.

PSD:

baroni locali. Prea multi, prea grasani, prea nesatui.

-FNI. Sorin Ovidiu Vantu, acum prosper om de afaceri, imbogatit pe urma furtului de la mii de oameni, caci altceva practic nu a fost. Sigur, justitia romana, bine dirijata ca intotdeauna, a bagat la parnaie o batrana pe nume Maria Vlas, care era sclava lui Vantu.

-teapa Dracula Park.

-blocurile ANL, facute cam ca si casele celor 3 purcelusi din poveste, care au imbogatit alti nene si asa mult prea pulhavi.

-minerii lui Iliescu.

-gratierea unor mari hoti direct de presedinte sau prim-ministru [Cozma, pe final de mandat iliescian?]

PD:

-dupa 5 ani de mandat, 3 prim ministrii, 3 [sau mai multe?] guverne, marea realizare pentru dezvoltarea infrastructurii Romaniei sunt cei 42 de kilometri, facuti intre nicaieri, si zona crepusculara, mai exact, Turda-Gilău, care, dupa cum se stie, este o zona de mare circulatie.

-Videanu+borduri=love

-vrăjeala ieftina cu marirea cu 50% a salariilor, desi nu existau bani. Chiar daca nu credea nimeni, a-ti bate joc de un popor dupa cum te taie capul, nu e frumos.

-sume imense pentru ministerul Turismului?

-parcul Bordei? si alte parcuri retrocedate aiurea?

-imprumut imens de la FMI, bani care nu vor fi investiti, sau bagati in infrastructura, ci folositi la alte cheltuieli cu greu justificabile [si anume, plata salariilor]

-cand te bati cu caramida in piept ca marea realizare a guvernului in perioada crizei economice este ca nu se da vacanta fortata la bugetari de 10 zile, ci doar de 8, nu mai ai scuze. Un lucru de o dobitocenie crasa, nici nu merita comentat.

-Omar Hayssam?

-o bila alba: demiterea arhitectului principal al Bucurestiului [imi scapa numele]. Desi e mai mult din vointa lui Oprescu, posibil sa fie un pas inainte in eliminarea aprobarilor de PUZ si PUG ciudate, langa aeroporturi, in parcuri, langa biserici. Mai stiti careva parcul de langa Agronomie, vis-a-vis de complexul Iolanda Balas Sotter? Fost bazin unde se antrena echipa nationala de polo? Acu se inchide, si se trag niste blocuri frumoase peste.  Apropo de rRomania, the land of choice, cei care au acu case la sub 15  metri de pista, fac cerere sa fie mutat aeroportul. Desi e clar ca aeroportul era de mult acolo, nu conteaza, doar nu o sa-si darame ei casele, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: