Timp

februarie 9, 2010

Am multe proiecte si planuri de viitor ‘pe rol’. Nu are rost sa le scriu, pentru ca nu intereseaza pe nimeni. Ce mi se pare interesant este cum de fiecare data cand vreau sa incep ceva, imi dau seama ca nu mai am timp. Practic, nu fac nimic din ce am pe lista, stau mult degeaba, pierd mult timp prin bodegi, dar „when push comes to shove”, brusc nu mai am cand. Dar intr-un mod inexplicabil, timp de o cafea la crâsmă se gaseste intotdeauna.

Sigur, asta se cheama, pe termenul emancipat procrastination. Adica lene. De ce ar scrie un lenes un cuvant de 4 ori mai lung in loc de lene, nu stiu. Probabil din ceva dorinta subconstienta de a parea mai destept decat sunt, dar nu vreau sa impresionez pe nimeni, decat poate pe mine.

Pana acum, mi-a mers bine. Obiectivele generale pe termen scurt ale majoritatii tinerilor le-am atins. Am luat bacul, am intrat la facultate, am trecut prin prima sesiune onorabil, toate cu minim de efort. Si cand spun minim, chiar ma refer la asta: pentru bac spre exemplu, nu am citit  decat primele capitole din cartea de biologie, si practic m-am prezentat cu ce tineam minte de prin liceu. Valabil si la restul materiilor [in afara de geografie, ca la asta mai stiam]. La majoritatea examenelor din sesiunea asta,  am aflat termeni noi chiar la examen. La un examen am trecut la limita (saru’mana doamna profesoara!) n-am priceput cateva intrebari. La altul, la o intrebare grila de genul „cine a formulat [nu mai stiu ce principiu]”, raspunsul era de ales intre 5 autori economisti. L-am ales pe Hamilton, ca e pilot la formula 1. In mod evident, n-am nimerit. Cred ca mi-am descoperit si ceva aptitudine: la examene unde ti se da un subiect de sinteza, unde trebuie sa turui cam tot ce stii si sa fie la obiect, ma pricep. In general, dintr-o bruma de cunostinte, reusesc sa dezvolt o formulare oarecum inteligenta. Nu stiu exact cum, dar mi-am confirmat ideea si la bac, si la examenele din sesiune. Cred ca majoritatea oamenilor se pricep (bine, ii excludem pe cei cu IQ din 2 cifre care nu tind spre 100. scuze gigi), dar nu s-au gandit mult la asta.

Cat o sa mai dureze treaba asta? Cu ceva noroc, totdeauna.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: